Esettanulmány földgáz beszerzésére
2021. március 16. írta: Simon I.

Esettanulmány földgáz beszerzésére

Teljesen más energetikai témában konzultáltam partneremmel évekkel ezelőtt, amikor szóba került a földgázbeszerzés is. Abban az időszakban volt, amikor több ajánlatot is kapott, de ő ragaszkodott a több éve partneri viszonyt ápoló szolgáltatójához. Mondtam semmi gond, de ha már megkérdezett engem, kértem, hogy mutassa meg milyen ajánlatokat kapott eddig. Az ajánlatokon különböző mértékegységek, rendszerhasználati díjak, molekula díjak szerepeltek, így kértem pár percet, hogy kiszámolhassam, melyik ajánlat a kedvezőbb a meghatározott szerződéses időszakra, és egységesen tudjuk vizsgálni az árakat. Viccesen még kérdeztem is, hogy kérte-e már más véleményét, amire ő mondta, hogy igen, a jelenlegi szolgáltatója megerősítette, hogy az övé a kedvezőbb.  

Hitt a szolgáltatójának. És mi derült ki?

A számolás után kiderült, hogy az ellenajánlat 5 millió Ft-al kedvezőbb egy évre vetítve, mint a jelenlegi partneré! Ügyfelem teljesen ledöbbent, és csak annyit kérdezett, most mit csináljon!?

Megnyugtattam, hogy semmi gond, átnézem a szerződését, és ha elfogadja a segítségünket, megversenyeztetjük helyette, és szakértőkkel karöltve, egy optimális árat érünk el Neki a piac ingadozásait kihasználva. Erre ő visszakérdezett, piac ingadozásait?? Hát nem teljesen mindegy mikor kéri be az ajánlatokat? Ő mindig augusztusban szokta, így megy ez már évek óta.

Megmutattam neki, hogy éves szinten milyen ingadozások vannak az árakban, és azt, hogyan kapjuk el azt a pár napos időszakot, amikor a lehető legjobb árakat érjük el Nekik. Szakértőink egész nap csak a piacot figyelik, és diagramok között elemzik az adatokat, és szólnak, amikor legjobbak a lehetőségek, Nekünk ez a feladatunk.

Tényleg csak az időzítésen múlik!

(Kép forrása: Hudex.hu)
Az energiabeszerzés időzítése hozhat megtakarítást.

Ezután még megnéztem a jelenlegi szerződéseit is, és kiderült, hogy számára hátrányos tényezők vannak a szerződésébe foglalva, mint Last Call Opció (Utolsó ajánlattételi jog), toleranciasávok, cseles felmondási határidők stb.  

Itt is biztosítottam róla, hogy ha Ránk bízza, ezektől is megszabadítjuk, mert általunk csak fix határidejű és áru szerződéseket fog kapni, jogilag teljesen tisztázott feltételekkel, apróbetűs részektől mentesen!

Ő nem gondolta, hogy ez ilyen sok tényezős döntés, és Neki nincs Vezetőként sem ideje, sem energiája, sem szakértelme ezzel foglalkozni, és csináljuk mi!

7 millió Ft lett, maradhat?

A végeredmény végül kb. 7 000 000 Ft éves költségcsökkenés, teljesen korrekt szerződéssel,  és a partnernek az előtte évente több napját felemésztő idegölő munka helyett, most csak pár kattintásába kerül az olcsó áru energia elérése.  

Évek óta együtt dolgozunk a legnagyobb megelégedettségére, és most már egyre több területen is megbíz minket!

Beszéljünk, és engedje meg, hogy Önnek is segítsünk! 

https://energiaar.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://energiahatekony.blog.hu/api/trackback/id/tr7716466404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása