Műanyag újrahasznosítás innovatív módon
2021. március 20. írta: Simon I.

Műanyag újrahasznosítás innovatív módon

Olvasási idő: 5 perc

 

2021 legfrissebb innovációja a környezetvédelem területén a műanyag hulladékok pirolízis alapú kezelése, kompakt, bárhol üzembehelyezhető, technológiával párosítva. 

A globális erőfeszítések ellenére, a műanyag hulladék szeméttelepekre vagy a tengerekbe, vizeinkbe kerül vagy elégetve éghajlatkárosító CO₂-t szabadít fel. Németországban műanyaghulladék több mint 60% -át hulladékégető művekben égetik el. 

A jövő a termolízis technológiában rejlik. Első termolízis rendszerünk Németországban 2020 őszén kezdte meg a termelését. Az előre válogatott műanyagból, zárt rendszerben, kiváló minőségű paraffinolaj válik. 1 000 kg műanyagból 1 000 liter paraffinolaj lesz (kb. 820 kg). A vegyes műanyag hulladék körforgásos gazdasága így valósággá vált. 

Ez azt jelenti, hogy a műanyag hulladékot olyan nyersanyaggá alakítjuk, amelyet újra felhasználhatunk a műanyag gyártásához.

Innovatív technológia

A termolízis folyamatokat az emberek már a mezolitikumban alkalmazták, amikor kátrányt termeltek. Manapság a termolízis rendszereket ipari méretekben használják, különösen az autógumik újrahasznosításánál. Az újonnan kifejlesztett termolízis eljárással lehetővé vált a különböző kompozit műanyagok (pl. PE, PP, PB, PS, EPS) CO2-semleges újrafeldolgozása kiváló minőségű paraffinolajokká.

 

 Az eredmény kiváló minőségű alapanyag

A termolízis folyamatunkban, a műanyag hulladékok kémiai energiájának 90% -a megmarad, mert az eredmény jó minőségű, alacsony kéntartalmú paraffinolaj. 

A kiváló minőségű paraffinolaj könnyen felhasználható az iparban és a kereskedelemben az energiatermelés és a műanyaggyártás hagyományos nyersolajának helyettesítésére.

Ezzel a termolízis eljárással olyan technológiát hoztak létre, amely fenntartható és elegáns módon megoldja a vegyes műanyag hulladék újrahasznosításának problémáját. 

Németországban már számos helyszín érdeklődik a rendszerek iránt. A nyersanyag (műanyag hulladék) hatalmas mennyiségben áll rendelkezésre, és biztosított a paraffinolaj értékesítése is a finomítóknak.

A napi 1 000 kg műanyagot feldolgozó rendszer könnyen bővíthető további négy modullal, mely így már napi 5 000 kg hulladék műanyag kezelését teszi lehetővé.  Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérjük kérjen személyes konzultációt, hogy a beszerzés, üzemeltetés lehetőségeiről tájékoztathassuk!

www.h-trio.hu

Képek forrása: 

https://biofabrik.com/en/white-refinery/wastx-plastic/

www.h-trio.hu

www.taokedvezmeny.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://energiahatekony.blog.hu/api/trackback/id/tr1016471532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása